Racing Ralph 2
4.2 (84%) 10 votes

Racing Ralph 2

Racing Ralph er Schwalbes svar på et racerdæk til MTB(altså et hurtigt MTB dæk!) – Læs testen herunder og skriv gerne en kommentar ift. dine oplevelser!

Schwalbe Racing Ralph Evolution Line TL-Easy 29

Schwalbe Racing Ralph 2 – Pææænt godt MTB Dæk

Plus: Fantastisk hurtigt MTB dæk – skudsikkert sommerdæk, lav rullemodstand, lav vægt i EVO-versionen, super som bagdæk(næsten hele året)

Minus: Ikke super i mudder

Schwalbes hjemmeside lister ikke mindre end 28 versioner af Racing Ralph.

Jeg har haft monteret et Schwalbe Racing Ralph Evolution Line TL-Easy 29″, som er udgangspunktet for denne test/artikel.

Første indtryk

Dækket har en meget lav profil, men relativt brede flade knopper, med små lamelagtige furer i; disse lameller kender vi fra vinterdæk til biler. Racing Ralph har bemærkelsesværdigt meget greb, medmindre underlaget er mudret.

I siderne er knopperne lidt større, så dækket også egner sig som fordæk. Det skal dog være tørt, før jeg vil anbefale det som fordæk, medmindre du ikke kører specielt aggressivt.

Min søn kører med Racing Ralph i 27,5 tommer for og bag, og det kører p….. godt for ham. Det er givetvis pga. hans lavere vægt. Jeg føler i hvert fald, at jeg ikke tør tage svingene lige så hurtigt med Racing Ralph, som med andre typer dæk.

Læs min guide til de 10 Bedste MTB Dæk

Cube Cykler kommer ofte monteret med en kombination af Racing Ralph bagpå og Nobby Nic foran. Dette er en rigtig god kombination, der sikrer lav rullemodstand og godt greb bagpå, og masser af greb foran. Grunden til, at fordækket bør hav et grovere mønster er ikke kun pga. kantgrebet, det er mindst lige så meget fordi 70-80% af bremsekraften kommer fra forhjulet – Se mere i min artikel om MTB Bremseteknik

Jeg har selv kørt med denne ”dansker” kombi, og været relativt tilfreds med setuppet. Specielt gør Nobby Nic 2 det rigtig fint ift. det gamle.

Skal du have et All-Year setup, så er der ikke mange kombinationer, der slår Racing Ralph bag og Nobby Nic for!

Har du behov for mere greb, så kan du se på Rocket Ron, som er en mellemting.

Denne model af Racing Ralph bør du vælge(…fordi)

Personligt kører jeg mange af mine MTB dæk tubeless/slangeløst. Dette giver flere fordele, hvor de største er at den roterende vægt bliver væsentligt mindre, til gavn for accelerationen. Herudover kan dæktrykket gøres lavere til gavn for grebet. Endnu en fordel er, at det næsten eliminerer punkteringer.

Derfor har jeg valgt Schwalbe Racing Ralph TL-Easy – Frit oversat til fladt dansk: ”Dækkene er nemme at montere slangeløst”

Du kan have ”UST” hjul, eller du kan købe et kit, så det er muligt at sætte hjulene op til at køre slangeløst. Jeg har altid brugt Stans Notubes Kit til mine almindelige fælge. Det kører simpelthen upåklageligt. Jeg husker ikke, at jeg har haft nogen punkteringer når jeg har kørt slangeløst, kun 2 dæk, der er flækket/sprunget på ca. 10 år – En varm anbefaling skal lyde herfra!

Her er en super gammel video, der viser hvordan Stans kit, klarer søm og skruer mv.:

Det valgte dæk er lavet i Schwalbes PaceStar Triple Rubber Compound teknologi; dette betyder i bund og grund, at der er anvendt 3 forskellige typer gummi, der gøres brug af på strategisk udvalgte dele af dækket. Eksempelvis skal der bruges en blød type gummi til sideknopperne, mens midterknopperne skal være af en hårdere type, der giver mindre rullemodstand og bedre slidstyrke.

Schwalbe siger, at Racing Ralph er et decideret løbsdæk, som er designet til at ”vægte” hurtighed og lav vægt over holdbarhed.

Min erfaring er, at til de danske forhold, hvor vi næsten kun har blød skovbund at køre i, så holder de rigtig lang tid. Er du typen, der kører med blokeret bagdæk ned af stenede nedkørsler, er dette nok ikke dækket for dig! – Hvis du vil vide lidt mere om MTB teknik, og hvordan du doserer bremserne ligeligt mellem for- og baghjul, så se min artikel om MTB Teknik

Alt i alt er Racing Ralph et fantastisk dæk, der overrasker positivt når man tænker på de relativt lave knopper. Det kan være, det skyldes lamellerne/rillerne i knopperne, men det bider altså overraskende godt!

Type: Cross Country

Størrelser: 26″, 27,5”  og 29″

Bredde: 2,1″, 2,25″

Vægt: 560g(26”x2,25”) & 605g(29”x2,25”)

Laveste priser er hos Cykelpartner:

Racing Ralph Evolution Line TL-Easy i str.: 29”