Nobby Nic
4.3 (85%) 8 votes

Schwalbe Nobby Nic Speed Addix

Nobby Nic er Schwalbes svar på den sikre mester i all-round disciplinen. Dækket excellerer i at være over medium under alle forhold… Læs mere

Schwalbe Nobby Nic 2 - MTB Dæk

Nobby Nic II – Let MTB dæk til det hele

Karakter: 8/10

Plus: Fantastisk alround dæk – skudsikkert helårsdæk, lav vægt i EVO-versionen

Minus: Excellerer ikke i nogen discipliner

Find dækket hos Cykel Partner

Nobby Nic er Schwalbes svar på et alround dæk. Det er ingen hemmelighed, at jeg ikke syntes om det første Nobby Nic. Men nu har Schwalbe introduceret Nibby Nic II.

Opdateringer som ændret mønster og blødere dæksider, har rykket dækket 2 point op ift. det gamle.

Knopperne er tilpas langt fra hinanden til at mudder effektivt bliver renset. Men lerjord og rådne blade sidder stadig fast i mønsteret ift. et decideret mudderdæk.

I forhold til det relativt høje greb, som Nobby Nic trods alt har, så er dækkets rullemodstand fint. Dækket klarer, takket være sin opdaterede konstruktion af karkassen, rødder og våde sten til et 8-tal ud af 10; hvilket er rigtig godt.

I versionen der måler 27,5” er vægten opgivet til 750g, som er en relativ lav vægt for et dæk med så dybt mønster. I virkeligheden vejer de ind med en noget lavere vægt. Engelske MBR.co.uk har testet en 29” version af dækket, som kun vejede 679g.

Jeg har personligt kørt med den gamle version af Nobby Nic som fordæk, og fandt ikke grebet særlig imponerende. Jeg har aldrig brugt det som bagdæk. Jeg kører generelt med et let rullende bagdæk(som Rocket Ron) og et mere aggressivt mønster på fordækket. Som fordæk har det nyeste EVO II taget et kvantespring; greb og rullemodstand er som tidligere skrevet blevet væsentligt bedre. Så skulle du have et af de gamle monteret, så skylder du dig selv, at prøve 2-eren.

Er du typen, der ikke er til at skifte dæk med årstiderne eller forholdenes skiften, så er Nobby Nic II dækket for dig. Specielt i den nye opdaterede 2. version.

Type: Cross Country/Trail Dæk

Størrelser: 26″, 27,5  og 29″

Bredde: 2,1″, 2,25″, 2,35”

Vægt: Fra 570g(26”x2,1”) til 725g(29”x2,35”)

Nobby Nic 2 sælges hos Cykel Partner for 429,-