Schwalbe MTB Dæk

Schwalbe – Tyske kvalitetsdæk til Mountainbikes

Schwalbe er et hæderkronet dækmærke, der har lavet cykeldæk til MTB og i særdeleshed touringcykler i mere end 115 år.

Schwalbe har hovedkvarter i den tyske by Reichshof-Wehnrath, og er den største dækproducent i Vesteuropa og Nordamerika.

Allerede i 1901 producerede Schwalbe dæk til de første pedaldrevne cykler. Schwalbe blev grundlagt af Baron Karl von Drais, en visionær mand.

Fast forward til 1973. Schwalbe tog endelig seriøs fart, og udmærkede sig ved sin uhørt høje kvalitet. De største cykeldækproducenter have alle hovedsæde i østen, og havde en ringe kvalitet.

Allerede i 1983 producerede Schwalbe det hæderkronede Marathon cykeldæk, som vi alle kender den dag i dag. Dækket sidder på rigtig mange cykler, og byder på lav rullemodstand og stor punkterfrihed.

MTB Dæk fra tyske Schwalbe

Schwalbe begyndte allerede i 1993, at lave dæk til MTB. De gik grundigt til værk; Tysk grundighed.

Allerede tidligt fik de etableret sig, som mærket for seriøse mountainbikere. Dækkene var allerede dengang kendt for deres lave vægt, rullemodstand og fine greb.

Som årene er gået, har Schwalbe fået mere og mere succes, og er den dag i dag, det største mærke inden for tourcykling og MTB. Pt. har de mere end 20 dæk i deres ”evo” serie, og ca. samme antal i ”begynder” serien Performance. Dækkene spænder over næsten slicks over Cross Country dæk(99% af alle MTB Spor i DK) til deciderede Down Hill dæk – Se Schwalbes udvalg her

Hvor Performance serien er deres billigste serie, er EVO-serien til løbsbrug. Detaljer som 3 slags gummi, lav vægt og lav rullemodstand, gør dem ideelle til både træning, men i særdeleshed MTB løb på spor.

Schwalbe udvikler hele tiden nye teknologier, og var først med ideen om, at lavere tryk og bredere dæk giver mindre rullemodstand og større greb; total uhørt på en scene hvor højt tryk var at foretrække. Se mere om det ideelle dæktryk her.

Med Schwalbes store udvalg, er det ikke et spørgsmål og hvorvidt de har det rette dæk for dig, men om du kan finde det rette i det store udvalg.

Jeg har her lavet en guide til de bedste MTB dæk fra Schwalbe, så du kan finde det/de rette dæk til MTB sporene i dit nabolag og til din kørestil, om den er aggressiv med større knopper til følge, eller du skal have mindst mulig rullemodstand.

Herunder finder du en liste over Schwalbes MTB dæk.

Schwalbe er en dækproducent der er specialiseret i cykeldæk. Deres hovedområder er dæk til touringcykler og mountainbikes.

Herunder finder du en oversigt over de dæk jeg vil anbefale dig at kigge nærmere på fra Schwalbe:

Schwalbe Rocket Ron
Rocket Ron – Alround-/Racerdæk

Schwalbe Nobby Nic - Allround MTB

Nobby Nic 2

Schwalbe Racing Ralph Evolution Line TL-Easy 29

Racing Ralph 2

Rocket Ron