2018´s Fedeste MTB Cykelhjelme


Bedste MTB Hjelm 2016


Jeg har her samlet 5 forskellige MTB hjelme, der er i toppen i diverse tests og anmeldelser, som online MTB-magasiner og bloggere fra rundt om i Europa har foretaget.

Jeg giver mit bud på hvilke, der er bedst, og hvilke kvaliteter de besidder, så du har et godt grundlag for at vælge MTB cykelhjelm.

Du kan forvente, at få en grundig gennemgang af MTB Hjelme, så du er klædt på til at vælge rigtigt [første gang]

Estimeret læsetid: 12 minutter


Ingen hjelm = Ingen kørsel på MTB Sporene

Bedste Mountainbike hjelme


Du ved det jo godt allerede…

MTB sporten er en farlig sport!

Derfor er hjelmen det vigtigste sikkerhedsudstyr, når du kører i skoven. Faktisk er der ikke rigtig andet udstyr, måske lige bortset fra briller, der er obligatorisk. (Hvis du også vil undgå rygskader, kan et rygskjold være en god investering – se et udvalg her)

Sporten kan blive lidt mindre farlig med en god hjelm. Har du haft din hjelm i mange år, eller har du haft et styrt med hjelmen, er det en rigtig rigtig god idé at få dig en ny.

Som med biler, er sikkerhedsniveauet af ældre hjelme ikke så højt som de nye.

RullestolDer er de seneste år sket rigtig meget med sikkerheden af cykelhjelme. Når vi nu ved hvor ofte, og hvor let det er, at styrte på vores kære mountainbikes, er det rart at have den bedste beskyttelse (så du minimerer risikoen for at skulle sidde i rullestol(eller det der er værre)resten af livet) – Det er farligt at leve, du kan dø af det 😉

Fælles for alle hjelmene her er, at de har et CE-mærke i hjelmen er ”EN 1078” godkendte. Læs mere om cykelhjelm test af sikkerheden hos Sikkertrafik.

Læs mere om hvad der kendetegner en god hjelm til MTB her

MIPS(Hjelm)…?

Flere af hjelmene har et meget innovativt system, som mindsker stødet ved at ”glide” på hovedet, så risikoen for hjernerystelser og flækkede kranier mindskes – Systemet hedder MIPS (Multi-directional Impact Protection System), og er en af de største landvindinger, inden for sikkerheden i cykelhjelme, til dato. I bund og grund er der indlagt en roterende foring(frit oversat) mellem hovedet og hjelmen, som altså gør, at slaget bliver afbødet ved at hovedet glider en smule i hjelmen.

Læs min produktgennemgang af Høvding Airbag Cykelhjelm

Se denne video på ca. 2 min – Her forklarer Bell essensen i MIPS teknologien:

På innovationsfronten er MIPS kun overgået af den usædvanlige Airbag hjelm Hövding
Airbag Hjelm Hövding 2.0

Cykel Partner har skrevet en fyldestførende gennemgang af Hövding 2.0 her…

Kun det bedste til dit hoved

Jeg har forsøgt at samle MTB hjelme, der scorer højt i diverse Europæiske tests, så du kan få et overblik over hvilke, der får de gode anmeldelser og hvad der er godt, når du skal beslutte hvilken hjelm du skal købe.

Jeg har inkluderet videoer for alle MTB hjelme, der viser deres kvaliteter og design i levende billeder. Videoerne skulle gerne gøre det endnu lettere at vælge den helt rigtige cykelhjelm til mountainbike.

Hvordan skal jeg vide hvilken størrelse hjelmen skal være i?

Bare rolig; Er du i tvivl om den rette størrelse, hvornår hjelmen bør udskiftes eller andet, så tjek lige denne cykelhjelmguide ud!

MTB Hjelm #1 – MET Crossover Mountainbikehjelm

MET Crossover Mathvid MTB Hjelmmet-crossover-matsort-mtb-hjelm-2


Forhandler af MET MTB Crossover hjelme: eCykelhjelm

Den første MTB cykelhjelm er fra Italienske MET, som har produceret cykelhjelme siden 1987. Hjelmen er i den billige ende, men opfylder alle krav til sikkerhed og funktioner en MTB hjelm skal have.

Hjelmen kommer enten i matsort eller mathvid, og er specielt udviklet til mountainbike kørsel. Min subjektive holdning er, at den sorte giver et råt look, som passer rigtig godt til mountainbike, mens den mathvide er flot, hvis du skal bruge den til andet end MTB.

Jeg har da også kørt med en næsten identisk hjelm fra Bell(er også med i denne artikel her)

Skyggen kan klikkes af, så den kommer til at minde om en asfalthjelm(…er der noget der hedder det?).

Med andre ord; skal du have en ny hjelm, der kan bruges i skoven, på vej til arbejde og/eller en tur ud i det blå på racercykel, så er Met Crossover et prisbilligt bud på en god allround hjelm.

Hva så med sikkerheden?

MET Crossover er godkendt og mærket med EN 1078. Hjelmen er opbygget, så yderskallen er smeltet sammen med inderskallen – Princippet kaldes in-moulding, og giver en let og stærk hjelm, som modstår de strabadser en cykelhjelm måtte være udsat for.

Hjelmen har en diodelygte i spændingssystemet, der er en rigtig god sikkerhed, skulle du eksempelvis blive fanget efter mørkets frembrud på vej hjem fra sporet.

Samtidig har hjelmen et smart tilpasningssystem, så du kan spænde hjelmen med en hånd mens du kører.

MET Crossover 2018 i Matsort koster 499,- (vejl. 549)Læs også min artikel om Cube MTB Cykler til mellem 6-10.000 kr.MTB Hjelm #2 – Bell Sequence Mountainbike hjelm

Bell Sequence MTB Hjelm til MountainbikeBell Sequence MTB Hjelm Til mountainbike rød sort


Denne hjelms design er efterhånden et vartegn for Bell, og henvender sig til mountainbikeren og til motionscyklisten. Du finder Bell Sequence i 2 forskellige designs.

Bell Sequence var min første hjelm til MTB. Jeg mener, at jeg købte den i 2006, så cykelhjelmen er testet gennemgående. Det er ihvertfald en af de bedste cykelhjelme jeg har haft til test!

Jeg brugte den primært til MTB, men også på de daglige ture til og fra arbejdet. En Bell cykelhjelm går man ikke galt i byen med!

Hjelmen lægger sig midt i feltet rent vægtmæssigt med sine 225 gram.

Se denne video for at få en fornemmelse for designet og pasformen:

https://youtu.be/ed7FF1AUpd0

Så kølig, at du skal have hjelmhue(om vinteren)

Den lægger sig helt til tops med sinde 21 ventilationshuller/-kanaler, når det gælder udluftning.

Assos roboCap 607 - Vinter hjelmhue MTB

En ting er, at der er 21 huller, men den måde luften bliver guidet over hovedbunden, og ryger ud bag hjelmen, er et stort stort plus på de varme dage.

Til gengæld skal du køre med en hjelmhue eller et hjelmcover, når det bliver koldt og regn-/snevejr.

Forvilder du dig ud på vejene, vil du blive glad for, at Bell Slant har reflekser, som øger sikkerheden i trafikken. Modsat MET Crossover, har Sequence ikke nogen lygte i spændemekanismen. Så der er den lidt nede på sikkerheden i forhold.

OBS: De er små i størrelsen

Som jeg skrev i indledningen, var min første MTB hjelm en Bell Slant(2006), som afløses af Sequence. Dejlig kølig, men min var knap så komfortabel pga. puderne var fastgjort med velcro. Dette er der dog rådet bod på, da Sequence er blevet mere komfortabel.

Skal hjelmen primært bruges til mountainbike, er det absolut ikke noget du lægger mærke til!

Hagerem Bell Slant MTB Hjelm

Justeringen af hageremmene, er nem, takket være en klemmemekanisme, som Bell kalder Cam-Lock Leavers.

Bell Sequence er godkendt og mærket med CE EN 1078, og er som MET cykelhjelmen ovenfor, opbygget ved hjælp af en In-Mould teknik.

Alt i alt en rigtig god hjelm, som kan tjene dig de næste mange år, både på sporet og vejen.

Bell Sequence hjelmene er nedsat med – hold nu fast 600,- og er prissat ens til kun 699,- (vejl. 1.299,-) – Se den Mat Sorte her
MTB Hjelm #3 – Giro Montaro MIPS

Cykelhjelm Giro Montaro MIPS Mat Sort LimegrønCykelhjelm Giro Montaro MIPS Mat Blå Limegrøn


I mine øjne er Giro Montaro MIPS en af de fedeste hjelme, der er designet til mountainbikes (+ lidt andet naturligvis).

Med en vejledende udsalgspris på hele kr. 1.799.- er Giro Montaro MIPS denne artikels absolut dyreste MTB Hjelm!

Cykelpartner har dog Giro Montaro MIPS til mere spiselige kr. 999,-(neon & sort) – til 1.399,-(blå) og det er jo en god besparelse for en så lækker mountainbikehjelm.

Seriøs off-roader hjelm

Hjelmen henvender sig til både alm. MTB og Trail. Vi har ikke så mange trails i DK, men sporbyggere i hele DK, er godt på vej til at lave sektioner af sporene til deciderede ”mini-trails”.

Cykelhjelm Giro Montaro MIPS Mat Limegrøm

Hjelmen er forberedt til goggles, skulle du forvilde dig ud på Down Hill baner. Skærmen er derfor til at klappe op, når brillerne ikke er i brug.

Giro Montaro er opbygget med Giros egen teknologi, med et nylon net/”spin” som er i støbt i polystyren.

Derudover er hjelmen bygget med den føromtalte MIPS teknologi. Med andre ord, sikkerheden er i top!

Giro siger, at hjelmen er designet rundt om MIPS skallen, så den ikke stjæler plads i hjelmen. Dette er dog en sandhed med modifikationer, da størrelserne er til den bette side. Så er du på grænsen mellem hjelmstørrelserne, så skal du vælge nummeret større.

Er du brændt var på en af Giro Montaro hjelmene, så kan du finde mere info og bedre billeder her

Klik på billederne herunder, for at komme direkte til hver hjelm hos Cykelpartner

PS: Den vejledende pris er 1.699,- Lige nu ligger priserne fra 999,- til 1.399,-

Eller klik på disse links for at komme til den Matsorte her, Limegrønne her eller den Blå/Lime her

Cykelhjelm Giro Montaro MIPS Mat Sort Limegrøn

Cykelhjelm Giro Montaro MIPS Mat Limegrøm

Cykelhjelm GIRO Montaro MIPS mat blå limegrøn
MTB Hjelm #4 – Bell Stoker MIPS

Bell Stoker MIPS MTB Hjelm Mat Sort Rød

Bell Stoker MIPS MTB Hjelm Mat Sort


Bell Stoker MIPS er designet til offroad kørsel og i særdeleshed MTB og kørsel på trails.

Bell Stoker ser ret rå ud, og uanset om du tager den røde eller blå omkørsel på sporet(chicken run ;-), er du i sikre hænder med Stoker. [Indsæt mærkning billede]

Opbygningen i Bells Fusion In-Mold teknologi, gør den ekstremt stærk. Hjelmen udmærker sig ved at have en væsentlig bedre beskyttelse af baghovedet end andre cykelhjelme, og er derfor særdeles egnet til aggressiv teknisk kørsel.

Derudover gøres der brug af MIPS teknologien, som du kan læse mere om ovenfor.

Bell Stoker uden MIPS

Hjelmen findes også uden MIPS – Personligt ville jeg grave lidt dybere, og investere i MIPS teknologien når det nu skal være. Men er du blevet forelsket i designet, og vil spare 350,- så er Stoker uden MIPS altså også topsikker, og overholder alle gældende standarder!

Stoker er samtidig CE EN 1078 mærket, så den lever op til alle standarder for sikkerhed i Europa.

Hjelmen har 13 huller og luftgennemstrømningen er middel. Dette gør, at du kan udskyde brugen af hjelmhue eller hjelmovertræk.

På de varmeste dage, er det en bagdel, men hvor mange har vi lige af dem? – var der nogen, der sagde global opvarmning…!?!

Her en video af hvordan en mountainbikerytter har været ekstremt glad for sin Bell Stoker!

Med en vægt på kun 316 gram er hjelmen i den lette ende, set i lyset af det er en decideret off-road hjelm.

Stoker er nem at justere i størrelsen, og kommer med et Blade Visir, som er en god lang skærm/skygge/visir. Visiret er aftageligt, og kan justeres med 15 grader. Visiret er flot integreret i designet; i modsætning til de billigere hjelme fra Bell.

Som du kan se på videoen ovenfor, er der ikke nogen grund til at gå på kompromis med sikkerheden. Specielt når den kommer i sådan en fin indpakning som Bell Stoker her.

Du kan se mere info, og se om det er din næste hjelm hos Cykelpartner i 2 varianter – begge prissat til 599,- (vejl. 1.149,-)

Klik på billederne herunder for at finde priser og mere info om Bell Stoker MIPS

Eller klik på disse links for at komme til den Matsorte her eller Sort/Røde her
Bell Stoker MIPS MTB Hjelm Mat SortBell Stoker MIPS MTB Hjelm Mat Sort Rød

Jeg håber, at du har haft gavn af min research, og som minimum har fået en fornemmelse af hvilke teknologier du skal kigge efter især når det kommer til sikkerheden.

Alt godt, Peter


MTB Hjelm #5 – Bell Traverse MIPS

Bell Traverse Mat SortBell Traverse Neongrøn og Sort


Engelsk forhandler af Bell Traverse MIPS: ChainReactionCycles

Bell Traverse er en fed MTB hjelm, som er mere strømlignet end de to foregående hjelme. Det gør dog ikke, at der er mindre luftgennemstrømning, takket være de 22 udluftningshuller(ja, 1 mere end Slant).

Den neongrønne giver en fantastisk synlighed, når du cykler til og fra sporet, eller bruger hjelmen til den daglige motionscykling.

Her en video, der viser designet af Bell Traverse. OBS: Dette er modellen uden MIPS!

Bell Traverse MIPS har det simple og smarte ErgoDial Fit-system, som er en dreje mekanisme, der gør at hjelmen kan justeres med én hånd.

Hjelmen er opbygget med en In-Mould skal, der holder vægten på et respektabelt niveau.

Du vil sætte pris på den aftagelige skærm, som skærmer for sol, mudderstænk og grene.

Som på andre MTB hjelme fra Bell, er skærmen rimelig stor, så du får mest mulig beskyttelse uden at den designmæssigt ser alt for klodset ud.

Hjelmen kommer med det innovative MIPS-system(Multi-directional Impact Protection System), som reducerer de g-kræfter et styrt kan påvirke dit hoved med.

Aldeles godkent i vores søsterland(dem på den anden side af Øresund)

Det svenske Testfakta, har haft Bell Traverse MIPS til test, sammen med en række andre hjelme, hvor den scorer 3,5 ud af 5. Dette er aldeles godkendt. Fælles for alle hjelme, der scorer fra 3,5 op til 3,9 er, at alle på nær 1 hjelm har MIPS indbygget!

Hjelmen er en af de billigste indgange til den sofistikerede MIPS teknologi – Med et prisskilt på kun 549,- er det altså stor sikkerhed for små penge!

Find Bell Traverse hos Chainreaction i Neongrøn & modellen i Sort

PS: Jeg synes den pris, som Bell Traverse MIPS koster ekstra i forhold til hjelm #1 og #2, er penge, der er godt givet ud. Både pga. designet, der i mine øjne er pænt, men i særdeleshed den sikkerhed, som hjelmen stiller med.

Peter Juul

Husk det nu: "Hjelmen!"

MTB Hjelme 2018 – De Bedste Cykelhjelme
5 (99.17%) 24 votes