MTB Hjelme 2018 – De Bedste Cykelhjelme
4.9 (97.14%) 28 votes

2018´s Fedeste MTB Cykelhjelme

Bedste MTB Hjelm 2016

Jeg har her samlet 5 forskellige MTB hjelme, der er i toppen i diverse tests og anmeldelser, som online MTB-magasiner og bloggere fra rundt om i Europa har foretaget.

Jeg giver mit bud på hvilke, der er bedst, og hvilke kvaliteter de besidder, så du har et godt grundlag for at vælge MTB cykelhjelm.

Du kan forvente, at få en grundig gennemgang af MTB Hjelme, så du er klædt på til at vælge rigtigt [første gang]

Estimeret læsetid: 12 minutter

Ingen hjelm = Ingen kørsel på MTB Sporene

Bedste Mountainbike hjelme

Du ved det jo godt allerede…

MTB sporten er en farlig sport!

Derfor er hjelmen det vigtigste sikkerhedsudstyr, når du kører i skoven. Faktisk er der ikke rigtig andet udstyr, måske lige bortset fra briller, der er obligatorisk. (Hvis du også vil undgå rygskader, kan et rygskjold være en god investering – se et udvalg her)

Sporten kan blive lidt mindre farlig med en god hjelm. Har du haft din hjelm i mange år, eller har du haft et styrt med hjelmen, er det en rigtig rigtig god idé at få dig en ny.

Som med biler, er sikkerhedsniveauet af ældre hjelme ikke så højt som de nye.

RullestolDer er de seneste år sket rigtig meget med sikkerheden af cykelhjelme. Når vi nu ved hvor ofte, og hvor let det er, at styrte på vores kære mountainbikes, er det rart at have den bedste beskyttelse (så du minimerer risikoen for at skulle sidde i rullestol(eller det der er værre)resten af livet) – Det er farligt at leve, du kan dø af det 😉

Fælles for alle hjelmene her er, at de har et CE-mærke i hjelmen er ”EN 1078” godkendte. Læs mere om cykelhjelm test af sikkerheden hos Sikkertrafik.

Læs mere om hvad der kendetegner en god hjelm til MTB her

MIPS(Hjelm)…?

Flere af hjelmene har et meget innovativt system, som mindsker stødet ved at ”glide” på hovedet, så risikoen for hjernerystelser og flækkede kranier mindskes – Systemet hedder MIPS (Multi-directional Impact Protection System), og er en af de største landvindinger, inden for sikkerheden i cykelhjelme, til dato. I bund og grund er der indlagt en roterende foring(frit oversat) mellem hovedet og hjelmen, som altså gør, at slaget bliver afbødet ved at hovedet glider en smule i hjelmen.

Læs min produktgennemgang af Høvding Airbag Cykelhjelm

Se denne video på ca. 2 min – Her forklarer Bell essensen i MIPS teknologien:

På innovationsfronten er MIPS kun overgået af den usædvanlige Airbag hjelm Hövding
Airbag Hjelm Hövding 2.0

Cykel Partner har skrevet en fyldestførende gennemgang af Hövding 2.0 her…

Kun det bedste til dit hoved

Jeg har forsøgt at samle MTB hjelme, der scorer højt i diverse Europæiske tests, så du kan få et overblik over hvilke, der får de gode anmeldelser og hvad der er godt, når du skal beslutte hvilken hjelm du skal købe.

Jeg har inkluderet videoer for alle MTB hjelme, der viser deres kvaliteter og design i levende billeder. Videoerne skulle gerne gøre det endnu lettere at vælge den helt rigtige cykelhjelm til mountainbike.

Hvordan skal jeg vide hvilken størrelse hjelmen skal være i?

Bare rolig; Er du i tvivl om den rette størrelse, hvornår hjelmen bør udskiftes eller andet, så tjek lige denne cykelhjelmguide ud!

1. MET Crossover Mountainbikehjelm

MET Crossover Mathvid MTB Hjelmmet-crossover-matsort-mtb-hjelm-2

Forhandler af MET MTB Crossover hjelme: eCykelhjelm

Den første MTB cykelhjelm er fra Italienske MET, som har produceret cykelhjelme siden 1987. Hjelmen er i den billige ende, men opfylder alle krav til sikkerhed og funktioner en MTB hjelm skal have.

Hjelmen kommer enten i matsort eller mathvid, og er specielt udviklet til mountainbike kørsel. Min subjektive holdning er, at den sorte giver et råt look, som passer rigtig godt til mountainbike, mens den mathvide er flot, hvis du skal bruge den til andet end MTB.

Jeg har da også kørt med en næsten identisk hjelm fra Bell(er også med i denne artikel her)

Skyggen kan klikkes af, så den kommer til at minde om en asfalthjelm(…er der noget der hedder det?).

Med andre ord; skal du have en ny hjelm, der kan bruges i skoven, på vej til arbejde og/eller en tur ud i det blå på racercykel, så er Met Crossover et prisbilligt bud på en god allround hjelm.

Hva så med sikkerheden?

MET Crossover er godkendt og mærket med EN 1078. Hjelmen er opbygget, så yderskallen er smeltet sammen med inderskallen – Princippet kaldes in-moulding, og giver en let og stærk hjelm, som modstår de strabadser en cykelhjelm måtte være udsat for.

Hjelmen har en diodelygte i spændingssystemet, der er en rigtig god sikkerhed, skulle du eksempelvis blive fanget efter mørkets frembrud på vej hjem fra sporet.

Samtidig har hjelmen et smart tilpasningssystem, så du kan spænde hjelmen med en hånd mens du kører.

MET Crossover 2018 i Matsort koster 499,- (vejl. 549)

Læs også min artikel om Cube MTB Cykler til mellem 6-10.000 kr.

2. Bell 4Forty og Hela MIPS

Bell 4Fourty MIPS MTB Hjelm

Bell 4Forty MIPS og Belle Hela MIPS er designet til offroad kørsel og i særdeleshed MTB og kørsel på trails.

Du finder Bell 4Forty her

Belle Hela MIPS Dame Cykelhjelm

Hela modellen er den dame/kvinde specifikke version af 4Forty. Cykelpartner har valgt nogle seriøst fede farver – Du finder Bell Hela MIPS her hos Cykelpartner

Bell 4Forty og Hela ser ret rå ud, og uanset om du tager den røde eller blå omkørsel på sporet(chicken run ;-), er du i sikre hænder med 4Forty og Hela.

Opbygningen i Bells Fusion In-Mold teknologi, gør dem ekstremt stærke. Hjelmene udmærker sig ved at have en væsentlig bedre beskyttelse af baghovedet end andre cykelhjelme, og er derfor særdeles egnet til aggressiv teknisk kørsel…

Derudover gøres der brug af MIPS teknologien, som du kan læse mere om ovenfor.

Bell 4Forty uden MIPS

Hjelmen findes også uden MIPS – Personligt ville jeg grave lidt dybere, og investere i MIPS teknologien når det nu skal være. Men er du blevet forelsket i designet, og vil spare 279,- så er 4Forty uden MIPS altså også topsikker, og overholder alle gældende standarder!

4Forty er samtidig CE EN 1078 mærket, så den lever op til alle standarder for sikkerhed i Europa.

Hjelmene har 15 huller og luftgennemstrømningen er middelhøj. Dette gør, at du kan strække brugen af hjelmhue eller hjelmovertræk lidt længere.

Her en video af hvordan 4Forty og sidst i videoen og Hela ser ud og passer til dit hoved.

Med en vægt på kun 338 gram er hjelmen i den lette ende, set i lyset af det er en decideret off-road hjelm.

4Forty og Hela er neme at justere i størrelsen, og kommer med et Blade Visir, som er en god lang skærm/skygge/visir. Visiret er aftageligt, og kan justeres med 15 grader. Visiret er flot integreret i designet; i modsætning til de billigere hjelme fra Bell.

Som du kan se på videoen ovenfor, er der ikke nogen grund til at gå på kompromis med sikkerheden. Specielt når den kommer i sådan en fin indpakning som Bell 4Forty og Hela.

Du kan se mere info, og se om det er din næste hjelm hos Cykelpartner i 4 varianter til mænd og 2 varianter til damer – alle med priser fra kr. 499-679,- (vejl. 649-799)

Klik på billederne herunder for at finde priser og mere info om Bell 4Forty og Bell Hela MIPS

Klik på disse links for at komme til Bell 4Forty her eller Bell Hela her

3. Giro Montaro MIPS

Cykelhjelm Giro Montaro MIPS Mat Sort LimegrønCykelhjelm Giro Montaro MIPS Mat Blå Limegrøn

I mine øjne er Giro Montaro MIPS en af de fedeste hjelme, der er designet til mountainbikes (+ lidt andet naturligvis).

Med en vejledende udsalgspris på hele kr. 1.799.- er Giro Montaro MIPS denne artikels absolut dyreste MTB Hjelm!

Cykelpartner har dog Giro Montaro MIPS til mere spiselige kr. 999,-(neon & sort) – til 1.399,-(blå) og det er jo en god besparelse for en så lækker mountainbikehjelm.

Seriøs off-roader hjelm

Hjelmen henvender sig til både alm. MTB og Trail. Vi har ikke så mange trails i DK, men sporbyggere i hele DK, er godt på vej til at lave sektioner af sporene til deciderede ”mini-trails”.

Cykelhjelm Giro Montaro MIPS Mat Limegrøm

Hjelmen er forberedt til goggles, skulle du forvilde dig ud på Down Hill baner. Skærmen er derfor til at klappe op, når brillerne ikke er i brug.

Giro Montaro er opbygget med Giros egen teknologi, med et nylon net/”spin” som er i støbt i polystyren.

Derudover er hjelmen bygget med den føromtalte MIPS teknologi. Med andre ord, sikkerheden er i top!

Giro siger, at hjelmen er designet rundt om MIPS skallen, så den ikke stjæler plads i hjelmen. Dette er dog en sandhed med modifikationer, da størrelserne er til den bette side. Så er du på grænsen mellem hjelmstørrelserne, så skal du vælge nummeret større.

Er du brændt var på en af Giro Montaro hjelmene, så kan du finde mere info og bedre billeder her

Klik på billederne herunder, for at komme direkte til hver hjelm hos Cykelpartner

PS: Den vejledende pris er 1.699,- Lige nu ligger priserne fra 999,- til 1.399,-

Eller klik på disse links for at komme til den Matsorte her, Limegrønne her eller den Blå/Lime her

Cykelhjelm Giro Montaro MIPS Mat Sort Limegrøn

Cykelhjelm Giro Montaro MIPS Mat Limegrøm

Cykelhjelm GIRO Montaro MIPS mat blå limegrøn

4. Bell Traverse MIPS

Bell Traverse Mat SortBell Traverse Neongrøn og Sort

Engelsk forhandler af Bell Traverse MIPS: ChainReactionCycles

Bell Traverse er en fed MTB hjelm, som er mere strømlignet end de to foregående hjelme. Det gør dog ikke, at der er mindre luftgennemstrømning, takket være de 22 udluftningshuller(ja, 1 mere end Slant).

Den neongrønne giver en fantastisk synlighed, når du cykler til og fra sporet, eller bruger hjelmen til den daglige motionscykling.

Her en video, der viser designet af Bell Traverse. OBS: Dette er modellen uden MIPS!

Bell Traverse MIPS har det simple og smarte ErgoDial Fit-system, som er en dreje mekanisme, der gør at hjelmen kan justeres med én hånd.

Hjelmen er opbygget med en In-Mould skal, der holder vægten på et respektabelt niveau.

Du vil sætte pris på den aftagelige skærm, som skærmer for sol, mudderstænk og grene.

Som på andre MTB hjelme fra Bell, er skærmen rimelig stor, så du får mest mulig beskyttelse uden at den designmæssigt ser alt for klodset ud.

Hjelmen kommer med det innovative MIPS-system(Multi-directional Impact Protection System), som reducerer de g-kræfter et styrt kan påvirke dit hoved med.

Aldeles godkent i vores søsterland(dem på den anden side af Øresund)

Det svenske Testfakta, har haft Bell Traverse MIPS til test, sammen med en række andre hjelme, hvor den scorer 3,5 ud af 5. Dette er aldeles godkendt. Fælles for alle hjelme, der scorer fra 3,5 op til 3,9 er, at alle på nær 1 hjelm har MIPS indbygget!

Hjelmen er en af de billigste indgange til den sofistikerede MIPS teknologi – Med et prisskilt på kun 549,- er det altså stor sikkerhed for små penge!

Find Bell Traverse hos Chainreaction i Neongrøn & modellen i Sort

PS: Jeg synes den pris, som Bell Traverse MIPS koster ekstra i forhold til hjelm #1 og #2, er penge, der er godt givet ud. Både pga. designet, der i mine øjne er pænt, men i særdeleshed den sikkerhed, som hjelmen stiller med.