MTB Downhill i Østrig

MTB Downhill i Østrig på Cykelferie

På MTB cykelferie i de Østrigske Alper

I år gik turen til Østrig med den lille familie, nærmere betegnet Tux i Tyrol. Vi fandt en lejlighed i byen Tux, tæt på Hintertux Gletcheren, hvor vi havde planlagt at skulle stå på sommerski. Da vi var i Thailand i februar, blev det ikke til ski i år, så det skulle vi prøve. Det var en relativ stor succes. Nysne i 3.250 meters højde om sommeren - What´s not to like...?!? 

Derudover var vandring indlagt, og så min personlige favorit; Downhill MTB i Gerlos/Isskogel Bikepark.

Vi havde med vilje ikke taget vores egne mountainbikes med, da udgangspunktet var skituren og en vandreferie. Derudover har Bertram arvet min gamle Scott Scale hardtail, og den er bestemt ikke egnet til downhill kørsel i de Østrigske Alper - Har vi erfaret!

MTB Spor og Leje af MTB i Gerlos

Jeg startede med grundig research ift. hvor man kunne leje mountainbikes med rigeligt med vandring. Her stødte jeg på lidt af en mur, da det første sted ikke ville udleje en fullsuspension MTB til Bert. Det var ligesom det der var kriteriet.

Derudover var sporene omkring Zell Am Ziller ikke "egnet til børn", da de øjensynligt var for hardcore. Vi kørte derfor videre til Gerlos, hvor vi heldigvis fandt MTB Spor i Isskogel Bikepark med de kendte sværhedsgrader blå, rød og sort.

Vi lejede vores mountainbikes i Intersport, hvor bertram fik en Cube Stereo og jeg fik en, for mig ukendt, ​Conway Enduro bike. Begge cykler kostede hver især 35 EURO at leje pr. dag, og havde hhv. 130 mm og 150 mm vandring. Conway´en var en plusbike, med 3" brede dæk i 27,5". Det overraskede mig hvor meget greb de 3" brede Nobby Nic dæk havde.

Vores "Downhill" mountainbikes var top serviceret, og var perfekt sat op til vores vægt.​ Klar anbefaling skal lyde til Intersport i Gerlos der ligger lige ved Isskogel liften.

Sporene var en god blanding af tørre singletracks, lange lange Northshores​ og en god blanding af mudder og kolort

MTB Kolort og Mudder cykelvask

Som det kan fornemmes på nedenstående billede af Berts cykel, så var det nok meget godt, at de blev vasket​ før de skulle i liften

Der var seriøst tryk på "bruseren", som det måske kan fornemmes herunder.

Cykelvaskestation i Gerlos

3x grimme styrt

Bertram tog 3 grimme styrt, men var ved godt mod, da han som jeg, var super begejstret for at køre nedad​ og nedad og nedad. Vi fik kørt 8 gange op med liften, og kørte fra kl 9:00 til 16:30 - SÅ var vi også totalt udmattede.

Selvom pulsen på intet tidspunkt kom over 150, så var det bare hårdt i arme, ben og hele kroppen - Og så var der også adrenalinen, der havde pumpet non-stop i mere end 9 timer - Puha.

Isskogel trails

Sporene var inddelt i blå, røde og sorte spor​

Isskogel Bike Park Trails Map

Herunder ses den længste Northshore jeg nogensinde har set:

Sikkerhedsudstyr

I Intersport​ havde de en cykelhjelm som eneste sikkerhedsudstyr, men ingen benskinner, albuebeskyttere eller rygskjold. Ekspedienten i Intersport var dog venlig at henvise til en anden sportsbutik, hvor vi kunne leje udstyret. Jeg var ret meget i tvivl om, hvorvidt det var de 10 EURO værd at investere i... Men hvor var det godt vi investerede de 75 kr. Bert havde 3 grimme styrt, og fik gennemtestet sikkerhedsudstyret grundigt.

TSG Knæbeskrytter efter styrt

Herover ses knæbeskytteren efter et styrt på asfalt med ca. 30 km/t, hvor han røg gennem et stødhegn - Da var det, jeg lige tænkte en ekstra gang over om det nu var en god idé, at tage ham med ud at køre downhill.

Men knægten var ved godt mod efter en kort trøster.

MTB Cykelhjelm efter styrt

Udstyret blev grundigt gennemtastet!

Er Isskogel Bike Park et besøg værd?

Hell Yeah... Vi var så begejstrede, og var høje den næste uges tid.

Skriv mig en mail omkring dine oplevelser på mountainbike i Østerig eller andre "downhilld områder", og hvor du kan anbefale områder, der bare må besøges - send til peter@mtbsporet.dk​

Alt godt, Peter​

MTB Downhill i Østrig
4.9 (97.5%) 8 votes