Høvding Airbag Cykelhjelm
4 (80.67%) 30 votes

Høvding Airbag Cykelhjelm

Hövding Airbag Cykelhjelm

Innovativ og Genial Airbag Cykelhjelm

Når jeg cykler til og fra arbejde i det københavnske, kan jeg ikke begribe, at så få kører med cykelhjelm.

Jeg vil skyde på, at det i København er mellem 10-20%, der kører med cykelhjelm, til trods for den store trængsel og til tider hasarderede kørsel på cykelstierne.

Jeg har gravet information og et par tests frem, så du kan se om en oppustelig airbag cykelhjelm er noget for dig.

Du finder Høvding Cykelhjelm 2.0 her hos Ecykelhjelm

“Farlige” turister og hasarderet kørsel på cykelstierne

Specielt når jeg dagligt kører forbi Kgs. Nytorv og Nyhavn, skal fingrene være klar på bremserne, da cykelstien for det første er smal, der er meget trafik og så er der turister.

Ikke et ondt ord om turister, det er bare de færreste, der er vant til cyklister i det omfang som vi har herhjemme.

Dette resulterer i, at turisterne ikke er opmærksomme på cyklerne, så farlige situationer opstår.

Rullestol

Det er alligevel rart at have den bedste beskyttelse (så du minimerer risikoen for at skulle sidde i rullestol(eller det der er værre)resten af livet) – Det er farligt at leve, du kan dø af det, men minimere risikoen…!

Specifikationer

Hövding usynlig cykelhjelm krave

  • Farve: Sort
  • Vægt: 970 gram
  • Stødabsorberende
  • Sensor
  • Designet som en hætte
  • Størrelse: Small, Medium og Large
  • CE EN 1078
  • Sort cover medfølger

Find mere info om Høvding her(1.795,-) hos ecykelhjelm

Flere og flere kører med Hövding “kraven”

Høvding Kraven

Hehe… Er det bare mig, eller ligner kraven et par sumo-underbukser på billeder – Det gør den dog ikke i virkeligheden 🙂

Jeg ser flere og flere, der kører med Høvding cykelhjelmen, og den er nærmest blevet trendy. Det er en krave, der er meget diskret, kan nemt være i en taske, giver ikke “hattehår”, og så bidrager en standard hjelm jo heller ikke ligefrem til looket.

Jeg er sikker på, at med udbredelse af airbag hjelmen Hövding, vil flere og flere benytte cykelhjelm, da Høvding rammer lige ned midt i det segment, der vægter bekvemmelighed og looket over sikkerheden.

Se en kort video, der viser effektiviteten af Hövding hjelmen:

Begrundelsen for ikke at bære en standard cykelhjelm er bl.a. at den er svær at håndtere i dagligdagen og så er den også lidt nørdet.

Høvding Illustration af sikkerheden

Der er rigtig mange danskere, der har investeret i den geniale airbaghjelm, og der bliver stadig flere og flere.

I vores søskendeland Sverige, er Høvding super populær, og danskerne er ved at komme godt efter – Specielt i storbyerne.

Politikens skribent Mette Guldagger, har skrevet en artikel om hendes oplevelse med Høvding Cykelhjelmen, og hvordan den har reddet hende fra i værste fald et kraniebrud. Læse hendes artikel på Politiken her

​2 svenske kvider bag den usynlige cykelhjelm

2 svenske kvinder, Anna Haupt og Terese Alstin udviklede den første prototype af airbag hjelmen for mere end 12 år siden.

De fik idéen da Sverige indførte et påbud om anvendelse af cykelhjelm for børn under 16 år, og det var uvist om dette også blev obligatorisk for voksne.

Godkendt i Europa

Høvding 2.0 er CE-mærket, som loven kræver for at sælge cykelhjelme i Europa.

Der har dog været tvivl omkring sikkerheden af den usynlige cykelhjelm, men det svenske forsikringsselskab Folksam har blandt en test af 18 cykelhjelme fundet frem til, at airbag cykelhjelmen beskytter hele 8 gange så meget som en almindelig cykelhjelm!

Rådet for Sikker Trafik giver også hjelmen en anbefaling med på vejen.

Hvordan virker “kraven” så?

Til forskel fra den eksisterende standard cykelhjelm, så fungerer Høvding som en oppustelig hjelm med en airbag, som vi kender den fra bilen.

Airbaggen udløses når indbyggede sensorer og accelerometre, der overvåger en række parametre som g-kræfter, registrerer når bevægelsesmønstret ændrer sig, og når kritiske værdier.

Når airbaggen er udløst, omslutter den hele hovedet, og til forskel fra de fleste traditionelle cykelhjelme, så beskytter den også nakken.

Godkendt i Folksams test

Politiken har skrevet en artikel der henviser til en test, som det svenske forsikringsselskab FolkSam har lavet.

Her konkluderes det, at Høvding 2.0 er 3 gange så sikker som almindelige cykelhjelme i en test hvor 18 cykelhjelme er testet i forskellige discipliner.

Læs hele testen af de 18 cykelhjelme her

Politiken journalist reddet af Høvding

Mette Guldager, en journalist fra Politiken, har på egen krop mærket Høvdings evne til at beskytte hovedet.

En morgen, da hun cyklede til arbejde skred hendes forhjul ud, og airbaggen sikrede hende mod hovedskader. Læs hendes beretning her​Læs hendes beretning her​​​

Danmarks Radio har også “testet” Høvding

DR har testet hjelmen, og omen det er en meget opsat test, kan man se hvor godt airbag cykelhjelmen virker, når man tager en tur ud over styret – Se videoen hos DR her

Her kan du købe Høvding Cykelhjelmen

Se mere info og billeder hos forhandleren – Høvding koster lige pt. kun 1.795,- med fri forsendelse (vejl. 2.295,-)

Høvding Cykelhjelm 2.0 finder du pt. billigst hos Ecykelhjelm.dk

Høvding cykelhjelmen opfundet af 2 svenske piger

Ideen til en ny type cykelhjelm fødtes i år 2005, da en lov om at alle børn under 15 år, skal køre med cykelhjelm i Sverige.

Derudover var der debat omkring voksne også skulle have påbudt, at bære cykelhjelm. 2 studerende der studerede industridesign, Anna Haupt og Terese Alstin, bestemte sig for at undersøge, om det var muligt at designe en cykelhjelm, som mennesker ville anvende – med eller uden hjelmtvang. I deres eksamensarbejde arbejdede de på en airbagcykelhjelm, som skulle vise sig at blive en bragende succes.

Høvding cykelhjelmen fik allerede fra start meget opmærksomhed for sit innovative design. Tilbage i 2006 vandt Høvding Venture Cup, hvor unge entreprenører får hjælp til at udvikle en forretningsplan, og samme år startedes Høvding. I dag har Høvding solgt i mere end 100.000 eksemplarer, og det tog 7 år fra koncept til at man kunne købe airbaghjelmen i butikkerne.

Arbejdet med at lave en hjelm som alle ville bruge, havde en uvented men velkommen sideeffekt – Høvdings unikke airbagsystem viste sige at beskytte 8x så godt som standard cykelhjelme! Uafhængige tests fra det velrennomerede Standford Universitet vurderer hjelmen op til otte gange så sikker som almindelige cykelhjelme…!

Cyklister er hverdagens helte

En af grundlæggerne bag Høvding udtaler: “Vi er stolte over at Høvding i årenes løb, har forhindret mere end 1.300 cyklister fra grumme hovedulykker. Vi tror på at verden bliver et bedre sted hvis flere mennesker begynder at cykle – både for bymiljøet, for klimaet og for folkesundheden (Oversat fra Svensk).
Det meste høvdings 2 svenske piger siger til de tvivlere, der måtte komme med deres udtalelser som fx. Det er umuligt at forudse og forstå bevægelsesmønstret hos en cyklist og undgå ulykker. Det er en umulighed at få en airbag cykelhjelm godkendt og CE certificeret. Gennem en stædig indsats og hårdt arbejde, har de 2 piger fået gennemført deres drøm: Et globalt patent!
Høvding har gennem årene vokset fra at være 2 personer med en god idé, til et børsnoteret selskab. I dag arbejder ca. 30 medarbejdere på at producere Hövding cykelhjelme, og de sælger dem på 16 markeder i Europa og Japan. Hovedkontoret ligger stadig i en gammel chokoladefabrik i Malmø.