Cykelholdere til Bil | Anhængertræk & Bagklap

Cykelholder til bil - Anhængertræk, tag og bagklap

Viden om cykelholdere?

Jeg har trawlet markedet for cykelholdere til bil, og har oparbejdet en viden om emnet, som jeg her vil dele med dig, så du kan beslutte hvilken cykelholder, der er rigtig til lige netop dit behov.

Estimeret læsetid: 12 min.

Du kan forvente …

…at få en komplet guide til køb af cykelholdere. Herunder de detaljer du skal være opmærksom på, mine erfaringer og test med køb og anvendelse af min nye Thule Cykelholder af typen RideOn. Derudover de 11 mest populære og bedste cykelholdere inden for hver deres kategori.

Alle cykeltyper er dækket ind

Artiklen er ”universel” i den forstand, at lige gyldig hvilken cykel(MTB, almindelig- eller landevejscykel) du har behov for at fragte, så klarer alle cykelholdere jobbet fint.

Hvad angår elcykler, så er vægten en afgørende faktor for, hvor meget cykelanhængeren kan klare. Derfor er det kun visse modeller, der er godkendt til elcykler - Se cykelholdere godkendt til elcykler

Cykelstativet – En gyserhistorie der endte lykkeligt

Jeg har i de 10+ år jeg har haft mountainbikes, fragtet dem rundt i det ganske danske land, på et cykelstativ af saksetypen fra Basta. Og ja, det er i bund og grund et cykelstativ til bilen, der bedst egner sig til korte ture med 1 cykel. Holdbarheden af en 10 år gammel cykelholder af saksetypen, er i mine øjne tvivlsom(der er vist noget der hedder metaltræthed).

Jeg gav kr. 159,- for sakseholderen, og ”Stativet” har gjort det godt igennem årene. Jeg har haft op til 3 mountainbikes monteret bag på bilen *GYSE*… Men da vi skulle til Fyn og køre Skovhuggeren i sidste måned ved Svendborg, kørte vi over broen i stiv sidevind. DET var scary!

Lige præcis på det tidspunkt var det, at jeg besluttede mig for at investere i en (rigtig) cykelholder. Jeg har gennemtrawlet markedet for cykelholdere til mine mountainbikes, og har ledt vidt og bredt ud fra kriterier som kvalitet, holdbarhed, pris mv.

Grundig research af cykelholdere

Når jeg skal købe på nettet, er jeg grundig i min research. Det betyder ofte ret mange timer foran computeren, med at læse tests og anmeldelser; danske som udenlandske. Al denne viden om cykelholdere, kan jo ligeså godt komme dig til gode. 

Derfor denne artikel om mine erfaringer, overvejelser og hvad du skal være opmærksom på, når du skal købe cykelholder til din MTB, landevejscykel og/eller almindelige cykler.

Cykelholder til 2 eller 3 cykler(eller 4)?

Jeg kan allerede nu godt afsløre at mit valg faldt på Thules RideOn til 3 cykler. Efter jeg fandt den rette kombination af kriterier til mit behov, var mine overvejelser om det skulle være til 2 eller 3 cykler.

Jeg har meget sjældent brug for at fragte 3 cykler, men da det primært er mountainbikes, som er bredere end almindelige cykler og landevejscykler, valgte jeg den store model, så 2 mountainbikes kan monteres i yderpositionerne, så de - gud forbyde det - ikke gnider op ad hinanden.

Jeg fandt Thule RideOn billigst hos Cykelpartner – Du får en grundig gennemgang cykelholderen i detaljer længere nede i artiklen. Men tjek RideOn ud hos Cykelpartner. Jeg gav ca. kr. 2.000 for den, hvilket er en ganske fin pris med mine briller.

Jeg var rigtig meget i tvivl om hvorvidt jeg skulle spendere kr. 600,- ekstra og vælge Thule Euroride 943 til ca. kr. 2.599-. I bagklogskabens klare lys, burde jeg måske have hostet op med de få gryn ekstra.

Det skal dertil siges, at Thule RideOn gør det rigtig rigtig fint inden for mine kriterier, men når jeg skal montere cyklerne, så vil de ikke ”stå stille”. Det gør det lidt bøvlet at få cyklerne på plads. Men altså ikke mere end lidt bøvlet.Cykelholder til anhængertræk

Der findes grundlæggende 2 typer cykelholdere til anhængertræk; Typen hvor cyklerne står på en platform, og typen hvor cyklerne hænger på et stativ af saksetypen.

Platformsholderen til anhængertrækket

Fordelen ved platformen er at den er meget robust, og nogle modeller kan som regel klare flere kilo sammenlignet med saksetypen, hvor cyklerne hænger. Derudover er der en fastmonteret lygtebom, så du ikke skal stå og fedte med montering af bommen.

God afstand mellem cyklerne er en anden af platformsholderens gode egenskaber. Generelt set er der bedre muligheder for at sætte cyklerne, så de ikke gnider op ad hinanden.

En genial ting med platformholderen er, at det er muligt at vippe den med cyklerne monteret. Dette giver nem adgang til bagagerummet uden at du skal have cyklerne af.

En anden fordel er at man kan fragte andre større genstande som barnevogne og mere firkantede ”varer”. Dvs. det er muligt, at udvide dit bagagerum betragteligt.

Bagdele ved platformen er at den fylder en del og er forholdsvis tung(fra ca. 12 kg).

Det kan også være lidt bøvlet, at montere cyklerne på visse modeller. Jeg har en sakseholder, som ligger fast i bilen til når ungernes cykler skal med - Her er vægten omkring de 4-5 kg.
1. Thule Rideon til anhængertræk

Forhandler: Cykelpartner​

Thule RideOn til 3 cykler er Thules letvægtscykelholder til anhængertrækket.

Cykelholderen vejer ikke mere end 12 kg. hvilket er meget let for en cykelholder til 3 cykler

Holderen kan laste 45 kg. så ingen problemer med at have 3 cykler monteret.

Thule RideOn Cykelholder til anhængertræk

Thule Rideon

Informationer om Thule RideOn:

 • Vægt: 12 kg
 • Vipbar
 • ​Fast lygtebom
 • Lasteevne 3 cykler og 45 kg
 • Maksimum vægt pr. cykel 17 kg.
 • Ikke godkendt til elcykler

Se flere informationer hos Cykelpartner, der lige nu har Thule RideOn til 3 cykler til pt til kr. 1.699,- (Vejledene pris 2.099,-) - Se den her

(Thule RideOn findes også til 2 cykler)


2. Thule VeloCompact 927 Cykelholder

Forhandler: Cykelpartner​

Thules VeloCompact er en mellemmodel, der vejer lidt mere end RideOn ovenfor.

Til gengæld kan den klare hele 60 kg. Cykelholderen har de smarte "gummikroge", der monteres på cyklernes overrør, og holder dem fast i en fin afstand til, at de fleste cykler ikke kommer til at gnide op ad hinanden.

Derudover har holderen gummiremme til at spænde hjulene fast med.

Nemt at montere cyklerne selvom du er alene.

Thule Velocompact 927 Cykelholder til bil

Thule Velocompact 927

Informationer om Thule Velocompact:

 • Vægt: 19 kg
 • Vipbar
 • ​Fast lygtebom
 • Lasteevne 3 cykler og 60 kg
 • Maksimum vægt pr. cykel 25 kg.
 • Ikke godkendt til elcykler

Se flere informationer hos Cykelpartner, der lige nu har Thule VeloCompact til 3 cykler til kr. 3.299,- (Vejledene pris 3.999,-) - Se den her


3. Buzzrack Buzzwing 4 - cykelholder til 4 cykler

Forhandler: Cykelpartner​

BuzzRack er et relativt nyt mærke i Danmark. BuzzRack´s cykelholdere har mange smarte funktioner, til en pris der er noget lavere end tilsvarende cykelanholdere fra Thule.

Denne version er en cykelholder til hele 4 cykler, så du har mulighed for at tage på tur med gutterne eller familien med på cykelferie.

Se videoen herunder, for at få en bedre fornemmelse af cykelholderen:

I modsætning til Thules cykelholdere, følger der et låsekabel, så du kan låse cyklerne fast til holderen.

Derudover er BuzzRack sammenklappelig.

BuzzRack BuzzWing Cykelholder til 4 cykler

Buzzrack Buzzwing 4

Informationer om BuzzRack BuzzWing:

 • Vipbar
 • ​Fast lygtebom
 • Lasteevne 4 cykler og 60 kg
 • Maksimum vægt pr. cykel 20 kg.
 • Ikke godkendt til elcykler
 • Medfølgende lås

Se flere informationer hos Cykelpartner, der lige nu har BuzzRack BuzzWing cykelholder til 4 cykler til kr. 2.449,- (Vejledene pris 3.199,-) - Se den her


4. Atera Strada E-Bike ML - Cykelholder til 2 elcykler

Forhandler: Cykelpartner

Atera Strada E-bike cykelholderen kan fragte 2 el-cykler. Cykelholderen er ideel til par, som ferierer eller bare vil ud i naturen og opdage nye steder, uden at skulle være begrænsede i rækkevidde og af terræn.

Atera Strada E-Bike ML Cykelholder til 2 elcykler

Atera Strada E-Bike ML - 2 cykler

Atera Strada er lavet til lange el-cykler, og kan lastes med op til 59 kg. Også denne cykelholder har en tiltfunktion, så det er muligt, at komme til bagagerummet med cykler monteret. Tiltfunktionen udløses super nemt ved en tråd på en pedal.

Det er muligt at låse cyklerne og cykelholderen fast til bilens anhængertræk.

Se videoen herunder, for at få en bedre fornemmelse af cykelholderen:

Cykelholderen leveres samlet, så den er lige til at sætte på anhængertrækket. Dette bør du sætte pris på, da det kan være noget bøvlet at samle eksempelvis Thules cykelholdere.

Informationer om Atera Strada:

 • Vipbar
 • Fast lygtebom
 • Vægt 16 kg.
 • Lasteevne 2 el-cykler og 60 kg
 • Til lange el-cykler med 23 cm mellem hjulholderne
 • Godkendt til elcykler
 • Medfølgende lås

Se flere informationer hos Cykelpartner, der har Atera Strada cykelholder til 2 el-cykler til kr. 3.895,- (Vejledene pris 4.299,-) - Se den her


Cykelholder af Saksetypen

Fordelen ved saksetypen (også kaldet et cykelstativ til bil) er at den er relativ hurtig og nem at montere på anhængertrækket, og så fylder den ikke særlig meget, så du permanent kan have den liggende i selv et mindre bagagerum. 

Skal du lige have ungernes cykler med hjem fra skolen, er det hurtigt at montere cykelholderen. Flere af saksetypeholderne holder til samme vægt som platformene. 

Cykler en nemme at montere. De skal bare hænges op, og spændes fast.

Bagdelen ved saksetypen er at cyklerne hænger meget tæt op ad hinanden. Så hvis du har en ny ged i stalden, ville jeg nok overveje om en saksetype er den rette.

Den har ikke en fast lygtebom med 3. nummerplade. Dvs. du skal for det første huske, at lygtebommen skal ligge i bilen sammen med sakseholderen.

Derudover kan det være lidt bøvlet, at skulle spænde lygtebommen fast uden på cyklerne.

Husk nu, det er ikke bare ulovligt at køre uden lygtebom med 3. nummerplade, men det udgør også en sikkerhedsrisiko, da de bagvedkørende har svært ved at se bremselysene på din bil. Jeg skal dog ikke sige mig fri for at have kørt uden adskillige gange, men nu ved du det.5. No Name (Deluxe?) cykelstativ til 2 cykler

OBS: Pænt dårlig kvalitet!

Forhandler: Cykelpartner

Cykelholder af saksetypen, som monteres på anhængertrækket. Cykelholderen er af en bedre kvalitet end min 10 år gamle, så jeg ville ikke være helt så nervøs ved at køre med et par almindelige cykler. 

Du spænder cyklerne fast med gummistropper, og cyklerne hviler på en gummi klods, så de ikke bliver ridsede.

Da denne cykelholder dækker for nummerplade og baglys, så skal du huske at have en lygtebom med 3. nummerplade på når du kører.

Cykelstativ Cykelholder

No Name Cykelstativ til Anhængertræk

Informationer om produktet:

 • Type: 2 cykler
 • Sammenklappelig
 • Vægt 4,7 kg
 • Lille og kompakt, så den kan ligge permanent i bagagerummet

Se flere informationer hos Cykelpartner, der har Cykelstativet til kr. 199,-  Se den her

OBS: Pænt dårlig kvalitet!


6. Thule HangOn cykelholder til 3 cykler

Forhandler: Cykelpartner

Cykelholder af saksetypen, som monteres på anhængertrækket.

Cykelholderen er af langt bedre kvalitet end ovenstående No Name cykelstativ. Her ville jeg ikke være nervøs for at køre med 3 cykler i stiv kuling på Storebæltsbroen.

Personligt ville jeg vælge denne model, så jeg kunne have 2 mountainbikes monteret i yderpositionerne.

Holderen foldes let sammen, men fylder lidt mere i bagagerummet end ovenstående.

Thule Hangon cykelholder 3 cykler

Thule Hangon cykelholder

Se videoen herunder for at få et bedre indtryk af holderen:

Informationer om Thule HangOn:

 • Sakseholder til 3 cykler (2 mountainbikes)
 • Sammenklappelig
 • Vægt 7 kg
 • Cykelvægt 15 kg og maks 15 kg. pr. cykel

Se flere informationer hos Cykelpartner, der har Cykelholderen til kr. 899,- Se den her


7. BuzzRack Buffalo til 4 cykler

OBS: Midlertidigt udsolgt ved forhandler

Forhandler: Cykelpartner

Cykelholder af saksetypen, som monteres på anhængertrækket.

Buzzrack Buffalo har et par esser i ærmet. Det er muligt at montere op til 4 cykler, men mere vigtigt; den er vipbar!

Denne funktion vil du sætte pris på. Når cyklerne er monteret behøver du ikke afmontere dem for at åbne bagagerummet.

buzzrack buffalo 4 cykelholder

Buzzrack Buffalo

Se videoen herunder for at få et godt indblik i Buffalo cykelholderen:

Informationer om BuzzRack Buffalo:

 • Sakseholder til 4 cykler (2+ mountainbikes)
 • Sammenklappelig
 • Anhængertræk
 • 15 kg pr cykel og maksimal vægt på 60 kg
 • Vippebeslag
 • Integreret låsesystem

OBS: Midlertidigt udsolgt ved forhandler

Se flere informationer hos Cykelpartner, der har Buzzrack Buffalo til kr. 1.399 (vejl: 1.599,-) Se den her


Cykelholder til bagklap

Princippet bag en cykelholder til bagklappen er, at holderen fastgøres til bagklappen med en række remme. Disse remme spændes rundt om bagklappen.

Cykelholderen anbefales dog kun hvis der ikke er andre muligheder. Det kræves dog at du har en bil af hatchback- eller stationcartypen.

Fordelen ved cykelholderen til bagklappen er at du ikke behøver investere i et dyrt anhængertræk til kr. 5.000 og opefter. Du kan altså stadig få en cykelholder til en bil uden træk.

Har du en bil med en lavtsiddende nummerplade og lys, vil det være muligt at slippe for den 3. nummerplade og lygtebommen.

Men det er altså sparsomt med fordele.

Bagdelen ved cykelholden til bagklappen er, at remmene kan slide lakken af din bil.

Når du smider cyklerne op, kan du også i højere grad lave ridser på cyklerne, og så er den ikke så stabil som en holder til anhængertrækket.

Derudover yder den ved tunge belastninger et pres på bagruden og du skal være sikker på, at modellen passer til din bil.

Når du skal til dit bagagerum, skal cyklerne afmonteres, som kan være et irritationsmoment.

Er du i tvivl om den passer til din bil, kan du se på Thules købsguide. Her kan du se hvilken cykelholder fra Thule, der passer til din bil.

Det er en god idé, at finde producenternes produktinformation, hvor du samtidig kan se om stativet findes til din bilmodel.8. Thule ClipOn 9104 Cykelholder til 3 cykler

Forhandler: Dækbutikken

Thule ClipOn er en cykelholder af typen, der kan fastgøres til bagklappen. Cykelholderen kan fragte op til 3 cykler, som spændes fast med gummiremme til cyklernes overrør.

Thule ClipOn 9104 til 3 cykler

Thule Clipon 9104

Cykelholdere til bagklappen har den stor fordel, at de ikke vejer meget i forhold til cykelholdere der skal monteres på anhængertrækket.

Thule ClipOn 9104 er ikke nogen undtagelse, der med sine kun 7,1 kg og let sammenfoldelige stativ, kan ligge i ethvert bagagerum uden at fylde for meget.

Se videoen herunder og få en fornemmelse af hvordan Thule ClipOn monteres:

Informationer om ClipOn:

 • Cykelholder til bagklap
 • Vægt 7,1 kg
 • 3 cykler
 • Unikt strapon system, der ikke ridser bilens lak
 • 15 kg pr cykel og maksimal vægt på 45 kg
 • Cykler kan låses fast med Thule Cable Lock

Se flere informationer hos Dækbutikken, der har Thule ClipOn til 1.099,- Se den her


9. Buzzrack Beetle cykelholder til 3 cykler

Forhandler: Cykelexperten

BuzzRack Beetle er sammenklappelig, og beregnet til biler uden anhængertræk.

Det er muligt, at undgå den 3. nummerplade hvis du har en lavtsiddende nummerplade. Du skal dog stadig være opmærksom på om dine baglygter kan ses.

Buzzrack Beetle 3 cykler

Buzzrack Beetle

BuzzRack Beetle er en super letvægter med sine kun 4,6 kg, og er sammenklappelig.

Informationer om Beetle:

 • Cykelholder til bagklap
 • Vægt 4,6 kg
 • 3 cykler
 • Alle berøringspunkter mellem holder og bil er beskyttet, så ridser og mærker undgås
 • 15 kg pr cykel og maksimal vægt på 45 kg

Se flere informationer og større billeder hos Cykelexperten, der har BuzzRack Beetle til 699,- Se den her


10. Allen Rack 3 til 3 cykler

Forhandler: Spar247

Allen Rack 3 er en universal cykelholder, der kan monteres på almindelige bilers bagklap, på nær dem med glasrude i bagklappen, som eksmpelvis Citroën C1.

Cykelholderen kan monteres på få sekunder, og har en maks lasteevne på 50 kg. Den er ikke godkendt til el-cykler.

Allen Rack cykelholder bagklap Allen 3

Allen Rack 3

Informationer om Allen Rack:

 • Cykelholder til bagklap
 • Vægt 3,5 kg
 • 3 cykler
 • Maksimal vægt på 50 kg

Se flere informationer og større billeder hos Spar247, der har Allen Rack 3 til 649,- Se den her


Cykelholder til tag

Hvis du har tagbøjler, er en anden mulighed at montere cyklerne på taget. Dette er af mange anset som den bedste måde, at montere cykler til bilen. De dækker ikke for lys eller nummerplade, og du kan selv justere afstanden mellem dem. Til gengæld er det i mine øjne lidt for bøvlet til hverdagen, da det ikke er uden besvær, at skulle løfte en cykel på 10+ kilo op på taget uden at få ridset bilen i samme ombæring.

Skal du på ferie, vil jeg gerne give min stemme med, da den ikke skærmer for udsynet og cyklerne er spændt forsvarligt fast.

Derimod skal du nok sluge et par kameler hvad angår brændstofforbruget.


11. Thule ProRide 598 Black

Forhandler: Dækbutikken

Thule Proride er en cykelholder der monteres på tagbøjler på taget af bilen. Har du ikke tagbøjler, skal du købe et sæt. Jeg kan anbefale at bruge denne guide til at se hvilke tagbøjler der passer til din bil - Du finder den her

Thule Proride 598 Black Cykelholder til tag

Thule Proride 598

Cykelholderen er beregnet til én cykel, som kan veje op til 20 kg. Grebene der griber cyklen er store og bløde, så de ikke ridser cyklerne. 

Har momentbegrænser, så du ikke kommer til at overspænde et carbonstel.

Informationer om Thule ProRide:

 • Cykelholder til tag
 • Vægt 4,2 kg
 • 1 cykel
 • Maksimal vægt på 20 kg

Se flere informationer og større billeder hos Dækbutikken, der har Thule Proride Black til 895,- Se den herEr cykelholderen godkendt til Tyskland?

Er cykelholderen godkendt i DK, så er den også godkendt i Tyskland. Det er altså lovligt for en dansker, at køre med en dansk godkendt cykelholder i Tyskland.

Derimod er det ikke nødvendigvis lovligt for en Tysker.

Lygtebom med Nummerplade til Cykelholder

Du skal huske lygtebom med en 3. nummerplade til din cykelholder, hvis holderen er i vejen for lys og/eller nummerplader.

Specielt fordi, de bagvedkørende ikke i tilstrækkelig grad vil kunne se når du bremser. Har du et par lækre landevejscykler eller mountainbikes siddende på cykelanhængeren, vil selv en mindre påkørsel gøre ondt i et blødende cykelhjerte.

Den 3. nummerplade du skal montere på cykelholderen koster kr. 110 + 38 kr. i fragt.

Du kan bestille den 3. nummerplade hos SKAT her

Du finder en lygtebom hos CykelExperten her

Lås til Thules holdere til anhængertrækket

På Thules HangOn, Thule RideOn og Thule EasyBase kan tilkøbes en lås, så du ikke er nødt til at tage cykelholderen af, når du er væk i længere tid.

Da flere af cykelholderne er store, er det ikke lige til at få den ind i et medium størrelse bagagerum.

Jeg har købt en lås, og den gør i hvert fald, at en evt. tyv(forbandede i……) skal bruge væsentlig længere tid, hvis de skal have din cykelholder med sig. Du finder låsen her

OBS: Du skal som altid sikre dig, at produkterne passer til lige netop din brug. Er du i tvivl, så kan du altid søge information på producenternes side.

Alt godt, Peter

Cykelholdere til Bil | Anhængertræk & Bagklap
4.6 (91.67%) 24 votes