2017/2018´s Bedste CamelBak´s til MTB

CamelBak Test

Jeg har her samlet 4 forskellige drikkerygsække fra Camelbak til MTB, der er i top i diverse tests, som online MTB-magasiner og bloggere har foretaget.

Jeg giver mit bud på hvilke, der er bedst, og hvilke kvaliteter de besidder, så du har et godt grundlag for at vælge den rette drikkerygsæk.

Du kan forvente, at få en grundig gennemgang af CamelBak MTB Drikkerygsække, så du er klædt på til at vælge rigtigt [første gang]

Estimeret læsetid: 7 minutter

Hvordan er det nu ordsproget lyder…?

…uden vand at drikke, duer helten ikke.

Dette gør sig især gældende når du kører i skoven i timevis. Det giver sig selv, at hvis det er varmt skal vi have mere at drikke, da vi så sveder mere.

Når det er koldere og vådere i vejret, mærker vi ikke, at vi sveder; men det gør vi altså. Derfor skal der vand til (i rigelige mængder), for at du kan yde maksimalt under hele turen på MTB sporet.

På landevejscykler er der ikke noget problem i at have et par drikkedunke i holderne…. Men på MTB er det ikke lige sagen, når det bliver mudret. Det er bl.a. her en Camelbak drikkerygsæk kommer ind i billedet.

Du har sikkert prøvet det…!

Lige når du er allermest tørstig, og tager en stor slurk af (Camelbak) drikkedunken, så kløjes du i en kæmpe klump mudder – Bvadj.

Jeg ved i hvert fald, at jeg har prøvet det et hav af gange – Når jeg bare lige skal en aftentur på det lokale spor(500 meter væk) og ikke gider fylde min Camelbak med vand.

Hold Karius og Baktus på afstand…

Og kom af med topmaven… og spar på tandlægeregningen… og undgå svamp i din (drikke)blære.

Mine erfaringer med energidrikke i min CamelBak er, at der nemt kommer svamp i, hvis den ikke er vasket grundigt af. Pt. holder jeg mig til rent vand på træningsture. Ved løb kommer jeg dog energidrik i.

For at rengøre blæren, bruger jeg kogende vand, og vender vrangen ud – Der findes en del videoer på nettet om hvordan man rengør sin blære. Se bl.a. en ekstremt udførlig en af slagsen her:

Du skal bare bide i sugerøret [mundstykket]

Mærket Camelbak er blevet synonym med drikkerygsække. Dette er ikke tilfældigt. Det snedige system med drikkeblære og et velfungerende mundstykke(Big Bite Valve), der virker som et sugerør fungerer perfekt til især skoven. Ventilen åbnes simpelthen ved, at du bider i den, og suger. Så snart du ikke klemmer den længere lukkes der af for vandet helt uden spild.

Der er også en funktion, der lukker helt for vandet HydroLock, så du ikke risikerer, at der kommer vand ud uforvarende hvis mundstykket klemmes.

Camelbak laver også løberygsække, hikingrygsække og som noget nyt (i hvert fald hvad jeg ved af) laver de også drikkedunke(Camelbak Podium) – Jeg har en Podium, og den funger upåklageligt!

Drikkeblæresystemet er det samme i alle drikkerygsække, og kommer i forskellige størrelser fra 1,5-4 liter. Der er et kæmpe udvalg af rygsække i mange forskellige størrelser og designs.

Jeg har valgt, de 4 bedst egnede til mountainbike. Jeg håber du finder gennemgangen fyldestgørende, eller i det mindste bliver inspireret til at vælge drikkesystem.

Små og Store (lækre) tasker…

Camelbaks drikkesystem kommer pakket ind i et hav af forskellige kvalitetstasker. De 4 drikkerygsække jeg har fundet til dig i denne artikel, kan alle bruges i skoven uden at kny.  De har alle været igennem diverse tests, og er i forskellige størrelser, så du kan have plads til lige netop det grej, der er nødvendigt når du kører mountainbike på sporene.

Jeg har inkluderet videoer for alle rygsækkene, der viser deres kvaliteter og design i levende billeder. Videoerne skulle gerne gøre det lettere at vælge den helt rigtige Camelbak til mountainbike.

God læselyst

# 1 – CamelBak Classic MTB og (Løberygsæk)

Forhandler: Cykelpartner

Camelbak Classic, er en mindre drikkerygsæk, som egner sig til løb, cykling og MTB. Jeg har valgt denne ud, da den er super let, så du har mere frihed til at bevæge dig på cyklen på de tekniske stykker.Camelbak Classic Blå Drikkerygsæk

Min søn kører med en ældre version af denne, og der er lige plads nok til en tynd slange, dækjern, nøgle og evt. telefon/multitool. Den er helt ideel når vi er i skoven, da han ikke har behov for så meget grej. Den opfylder det primære behov, om at han får vand.

I toppen af rygsækken er en klap til at spænde blæren fast, så den ikke rutsche op og ned.

Camelbak Classic Neon Grøn DrikkerygsækCamelBak har også designet rygsækken med sikkerhed for øje. Der er reflekser foran og bag til når du triller til og fra sporet eller bruger den til løb.

Rygsækken har lette stropper i mesh, som er åndbare, og kan tilpasses til store og små. Brystspændet gør, at sækken sidder fast, så den ikke hopper rundt, når du kører nedad.

I videoen herunder, gennemgås HydroLock og Big BiteValve ved 1:20 og lommen til grej ved 3:00

CamelBak Classic er den minimalistiske rygsæk, der gør det en drikkerygsæk til MTB skal: Holder dig hydreret i op til 3 timer, og har samtidig plads til det absolut mest nødvendige.

Er du lidt lun på den, kan du finde mere info om Classic hos Cykelpartner i farverne SortBlåGrøn/Gul neon-agtig

# 2 – CamelBak Rogue Rendyrket cykelrygsæk til MTB

Forhandler: Cykelpartner

Rogue er en af CamelBaks mest solgte rygsække, og har plads til mere grej end Classic´en ovenfor. Rogue er kompakt, og har samtidig plads til det hele, med sin 5 liter store opbevaringskapacitet.Camelbak Rogue Grøn/Gul Neon Drikkerygsæk

I den øverste af de 2 lommer, er der plads til de nøgler, telefon og pung eller multitool. I den nederste lomme er der plads til en slange og lidt snacks, så du ikke går kold på længere ture.

Camelbak Rogue Sort DrikkerygsækTasken findes i sort og i neon/lime gul/grøn-agtig hos Cykelpartner

Jeg er ikke sikker på, hvad jeg hælder mest til. På den ene side, er den neonfarvede super cool, og meget synlig hvis du skal bruge den i trafikken. Den sorte er mere stilren, og ikke helt så ”sart”. Det er dog muligt at vaske tasken uden de store problemer. Agter du at bruge den til andet end skoven, er min anbefaling, at købe den skrigende

Se videoen herunder, der viser alle detaljer på Rougen:

CamelBak yder livstidsgaranti, så du kan være sikker på, at du køber et kvalitetsprodukt.

Se et stort udvalg af CamelBaks hos Cykelpartner eller hos Chainreaction Cycles (som “taler” dansk 😉 hvor du finder et større udvalg og flere farver at vælge imellem!

# 3 – Den sikre vinder CamelBak K.U.D.U 12 – Inkl. rygskjold

Forhandler: Cykelpartner

Med K.U.D.U er det lige meget om du kører korte eller lange ture. I KUDU er der plads til et 3 liters vandreservoir, så der er vand nok til maratonture – Dette følger dog ikke med tasken!

Det fede ved reservoiret er, at når der er fyldt 1 liter vand/energidrik i, jamen så fylder det ikke mere en 1 liter.

Altid et mulehår foran [på pladsen]

(…ok den var søgt)

Tasken har plads til 12 liter bagage, og med en kampvægt på kun 1,2 kg., er den en ren letvægter når man tænker på, at den har et rygskjold!

Så den kan rumme det mest essentielle og lidt til.

Er du også i tvivl om hvor meget tøj du skal have på, er der rigeligt med plads til huer og vanter mv. og en evt. madpakke på de lange ture.

Camelbak KUDO 12 liter m. rygskjold

Jeg har ikke kunnet finde frem til hvad K.U.D.U står for, så hvis du ved det, skal du være velkommen til at skrive til mig, så skal jeg sørge for at opdatere artiklen – Opdatering: KUDO er en slags buk, der lever på den afrikanske savanne 😉

KUDU er udstyret med 3 lommer, og har en krog til hjelmen, media-/telefonlomme, en lomme til multi-toolet og mange mange flere detaljer, som et regnslag.

Den er komfortabel med sine 4 rygpuder, der tillader en god ventilation, samtidig med, at den er fleksibel når du skal bevæge dig på cyklen, på de tekniske dele af sporet.

CamelBak har gjort meget ud af, at tasken skal være så lidt generende, så den ikke hæmmer bevægeligheden, specielt når den er tæt pakket.

Se videoen herunder, og få lidt mere føling med K.U.D.U:

Tasken er 2018 modellen, som pt. føres i sort og grøn som ovenstående hos Cykelpartner. Til gengæld er den kr. 350,- billigere end den vejledende udsalgspris på 1.100,-

I skrivende stund kan du få en sort CamelBak C.U.D.U til kun kr. 899,- (vejl. 1.600) her

# 3,1 – MULE LR15 liter

Forhandler: Cykelpartner

MULE findes også i en LR version(hvad LR står for skal jeg ikke kunne sige)

LR versionen har 3 liter mere bagageplads, så du får hele 15 liter. Hvilket gør den egnet som en pendlerrygsæk, samtidig med at du kan gøre sporene usikre i weekenden.

Eller lige tage en afstikker på vej hjem fra arbejde med den bærbare i tasken.

Så er du den, der ikke kører uden 2 slanger, pumpe, multitool, energibarer, regnjakke, et førstehjælpskit og en større kniv; skulle du komme i klammeri med en stor lodden fætter(bjørn), så er der ingen vej uden om LR-modellen.

Du finder den store model hos Cykelpartner med røde detaljer – Se mere info og billeder på her – Pt. er den nedsat fra 1.099,- til kun 798,-

Camelbak MTB Drikkerygsække

4.4 (88.57%) 7 votes

Vil du vide mere?

Skulle du være lidt mere nørdet, så har WikiPedia en fyldestgørende artikel om CamelBaks